Hur man använder Remote Fitting

Remote Fitting använder Bernafon App för att genomföra onlinemöten med din audionom för rådgivning och få dina hörapparater justerade på distans.

Innan du börjar

1

För att kunna använda Remote fitting behöver din audionom boka ett möte med dig.

2

När din audionom bokar ett möte kommer de att använda din e-postadress och dina inloggningsuppgifter för Bernafon.

Du behöver använda samma uppgifter för att logga in på Remote Fitting i Bernafon App.

3

Ladda ner Bernafon App

Säkerställ att du har den senaste versionen av Bernafon App.

Ladda ner Bernafon App för iOSLadda ner Bernafon App för Android
Bernafon App icon for both Apple and Android versions of app.

Hur du förbereder dig inför ditt möte

Det är viktigt att du har en stark och pålitlig internetuppkoppling under hela mötet. Det säkerställer att eventuella ändringar av dina hörapparater kan genomföras på ett korrekt sätt.

Förbered din mobila enhet

Se till att den mobila enhet du använder är fulladdad.

Se till att hörapparaterna är parkopplade med din mobila enhet och att Bluetooth® är aktiverat.

Stäng av alla typer av batterisparlägen på din mobila enhet.

Stoppa alla andra appar för att undvika störningar.

Hitta dina hörapparater

Om dina hörapparater har engångsbatterier, sätt i nya.

Om hörapparaterna har laddbara batterier ska du se till att de är fulladdade.

Förbered plats

Se till att du befinner dig på en lugn plats med få eller inga bakgrundsljud.

Placera dig där det finns en stabil Internetanslutning.

Hur du inleder ditt onlinemöte

Det är viktigt att du har en stark och pålitlig internetuppkoppling under hela mötet. Det säkerställer att eventuella ändringar av dina hörapparater kan genomföras på ett korrekt sätt.

1

Öppna Bernafon App

Om du inte är inloggad på ditt Bernafon-konto, logga in på funktionen Remote fitting.

Längst ned till vänster på skärmen (i flikfältet) trycker du på ikonen Mer.

2

Tryck på Remote Fitting

Om du inte har loggat in på ditt konto kommer du att bli ombedd att göra det.

3

Tryck på Gå till besök.

Om du inte har parkopplat dina hörapparater med din enhet kommer du till skärmen Parkoppla dina hörapparater. Parkoppla hörapparaterna och fortsätt.

På skärmen Anslut dina hörapparater trycker du på Anslut.

4

Följ anvisningarna i appen och tryck på Fortsätt när du uppmanas till det.

Du kommer till skärmen för väntrummet. Här kan du se dig själv i videon medan du väntar på att din audionom ska ansluta till mötet.

Under ditt Remote Fitting-möte

När din audionom ansluter till mötet kommer han eller hon visas på din skärm.

A. Kamera: Aktiverar eller inaktiverar din kamera.

B. Ljud: Aktiverar eller inaktiverar ditt ljud.

C. Chatt: Skriv textmeddelanden med din audionom om en av er inte kan höra den andra.

iPhone screen showing an ongoing Remote Fitting session between two women via video connection.

Ansluta till dina hörapparater

Din audionom upprättar en fjärranslutning till dina hörapparater. När det har slutförts ändras L- och R-grafiken på skärmen från blinkande till fast grön.

Kontrollera din hörsel på distans

Din audionom kan på distans kontrollera om din hörselnedsättning har förändrats, så att din audionom vet hur inställningarna i dina hörapparater ska finjusteras.

Se till att du befinner dig på en lugn plats med få eller inga bakgrundsljud. För mycket bakgrundsljud kan påverka resultaten.

Använd dina hörapparater korrekt och enligt tidigare anvisningar.

Tillämpa nya inställningar för hörapparaten

När din audionom laddar upp nya inställningar eller konfigurationer till dina hörapparater ändrar grafiken för L och R färg och blinkar orange.

När de nya inställningarna har sparats i hörapparaterna byter grafiken för L och R färg till fast grönt igen.

Återstarta hörapparater

När du och din audionom är överens om att avsluta mötet startar audionomen om dina hörapparater (stänger av dem och sätter på dem igen).

Avsluta mötet

När din audionom avslutar mötet visas en skärm där det står att mötet är avslutat.

Tryck på OK.

Nu kan du använda dina hörapparater som vanligt.