Om Bernafon

Vi sätter audionomen främst

Vi ser det som vår uppgift att stärka dig som audionom i din profession. För vi vet att professionell service är nyckeln till att förvandla avancerad teknik till personliga lösningar.

The Sound Experience

När det gäller att ge meningsfull vård är expertis avgörande. Vi ger audionomer möjlighet att utföra förstklassig hörselvård på sina egna villkor. På så sätt kan de erbjuda de bästa lösningarna och de bästa upplevelserna för varje enskild användare. Det är vad vi kallar The Sound Experience.

Hörsellösningar att känna sig nöjd med

Allt handlar om att hjälpa människor med hörselnedsättning att uppleva livet på det sätt de vill. Därför erbjuder vi hörapparater med Bernafons erkänt exceptionella ljudkvalitet. Alla tekniknivåer är testade så att fördelarna blir konkreta för audionom och användare. Dessutom finns support och verktyg som innebär mer tid till användarna och deras hörsel.

Därför fokuserar vi på professionell vård

God hörselhälsa är viktigt för människors livskvalitet - oavsett om det handlar om sociala kontakter eller att kunna vara självständig i sin vardag. Daglig användning av hörapparater kan till och med ge positiva effekter för att förebygga demens.1,2 Rätt hörapparat kan förändra någons liv. Men hörapparat i sig räcker inte till utan stöd från en audionom.

"Både våra audionomer och våra användare rapporterar om mycket goda resultat direkt från första anpassning. Med programvara som är intuitiv och mycket enkel att använda samt ett stort utbud av teknik och tillbehör, tillsammans med bra hörapparater."

- Chef för hörselklinik, Australien

Young woman working with a microscope in tech lab.

Ger dig styrkan hos ett ledande företag inom hörselvård

Som en del av Demant Group, med över hundra års erfarenhet och kunnande, drar Bernafon nytta av ett av världens starkaste forsknings- och utvecklingsteam inom hörselvård, med allt från diagnostik till signalbehandling.

Avancerad teknologi som sätter de konkreta fördelarna främst

Vi investerar i avancerad teknologi, men vi vet att det är de konkreta fördelarna som räknas. Våra hörapparater innehåller banbrytande teknologi som förstärkning som bevarar talets naturliga mönster, brusreducering som förfinats genom maskininlärning, en unik algoritm för förstärkning av musik och mycket mer. Allt för att användarna ska kunna uppleva ett klart och naturligt ljud.

Ett starkt arv inom hörselvård

Bernafon har utvecklat hörapparater sedan 1946, då ett telefonbolag utvidgade sin verksamhet till att även utveckla förstärkningsutrustning. Företaget var beläget i Bern i Schweiz, vilket ledde till namnet Bernafon. År 1987 var Bernafon faktiskt först med att utveckla en digitalt programmerbar hörapparat - och den första helt digitala apparaten kom ut på marknaden 1999. 1994 förvärvades Bernafon av Demant Group. En stor del av företaget fanns kvar i Schweiz fram till 2022, då det flyttade till Demants huvudkontor utanför Köpenhamn i Danmark.

Att arbeta med Bernafon

Eftersom vi vet hur viktigt det är med expertis fokuserar vi på att ge möjlighet för audionomer att prova ut våra högkvalitativa hörapparater. Audionomer som är lika engagerade som vi i att ge bästa möjliga vård. Vi värdesätter samarbetet vi har med audionomer världen över. Om du vill börja arbeta med Bernafon, eller bara veta mer om oss, tveka inte att kontakta oss.

Older woman with headphones doing hearing test in hearing clinic with hearing care professional.

Luis Miguel Ávila, Head of Audiology, Soloptical Group, Spanien

"Vi får support från Bernafon på olika sätt: audiologisk support, utbildning, marknadsföringsstöd. Men jag tror att det verkliga stödet kommer från vetskapen om att en fråga alltid får ett snabbt, effektivt och personligt svar."

1Livingston, G., et al. (2020) Dementia prevention, Intervention, and Care: 2020 Rapport från Lancet Commission. Lancet, 2020, 396, 413-446. 
2Cantuaria M.L., et al. (2024) Hearing Loss, Hearing Aid Use, and Risk of Dementia in Older Adults. JAMA Otolaryngol Head Neck Surg. 2024, doi: 10,1001/jamaoto.2023.3509.