Gör ett kostnadsfritt hörseltest online

Gör en snabb hörselkontroll med Bernafons onlinetest för hörselnedsättning.

Bernafons kostnadsfria hörseltest online

Vårt hörseltest ger dig en snabb koll på din hörsel. Det testar din förmåga att höra på olika frekvenser genom att spela toner med varierande styrka. Vi kommer också att ställa några enkla frågor om din hörsel.

Older man sitting in his kitchen in front of laptop laughing.

"Jag upptäckte att min hörsel hade blivit sämre. Jag var tvungen att höja ljudet på min TV för att höra nyheterna." - John Guttink

Med Bernafons kostnadsfria hörseltest behöver du inte ange din e-postadress eller några andra uppgifter. Dessutom är testet helt kostnadsfritt och tar bara några minuter.

Varför ska du göra ett hörseltest online? 

Att göra ett hörseltest online är ett bra sätt att snabbt och enkelt få en indikation på din hörselförmåga. Du kan göra testet hemma när det passar dig, så att du kan ha det tyst och lugnt omkring dig. 

Inget hörseltest på nätet kan dock ersätta ett hörseltest som utförs av en utbildad audionom. 

Hitta din närmaste hörselklinik

Vilka är de bästa hörseltesterna online?

De bästa hörseltesterna online innehåller ett frekvenstest, vilket innebär att de utvärderar din hörsel med flera olika högfrekventa och lågfrekventa ljud. Det beror på att vi hör olika på olika nivåer. Dessutom påverkar hörselnedsättning ofta en specifik del av frekvensspektrumet, vilket innebär att vissa frekvenser eller tonhöjder är svårare att höra än andra. 

Vissa onlinetester ger dig en indikation på din hörselålder. Även om detta kan hjälpa dig att förstå din hörselförmåga, kan det vara missvisande. Det beror på att människor drabbas av hörselnedsättning i alla åldrar och av många olika orsaker som inte nödvändigtvis är åldersrelaterade. Även om människor ofta utvecklar mer hörselnedsättning när de blir äldre, är det inte alltid så. 

Gör vårt hörseltest online