Så använder du Hitta mina hörapparater

Så använder du Bernafon App för att se var dina hörapparater befinner sig, så att du kan hitta dem om du tappar bort dem.

Innan du börjar

1

För att aktivera funktionen "Hitta mina hörapparater" i Bernafon App ställer du in platsåtkomst till "alltid". Så gör du:

• Gå till telefonens inställningar
  • Välj Bernafon App
  • Tryck på appen och ställ in platsåtkomst till "Alltid"
2

Ladda ner Bernafon App

Du behöver Bernafon App för att kunna använda funktionen Hitta mina hörapparater

Ladda ner Bernafon App för iOSLadda ner Bernafon App för Android
Bernafon App icon for both Apple and Android versions of app.

Har du tappat bort dina hörapparater?

Det är lätt att tappa bort hörapparater. Du kan tappa dem när du är ute och går eller när du tar av kläder. Ofta lägger man dem någonstans och glömmer var man lagt dem, eller så kan man helt enkelt inte hitta dem igen.

Lyckligtvis har moderna hörapparater användbar teknik som kan hjälpa dig att hitta dina hörapparater.

Hur fungerar Hitta mina hörapparater?

Med Bernafon App för iPhone och Android kan du använda din telefon för att visa var dina hörapparater är, så att du kan se åt vilket håll du ska gå och om du närmar dig dem. Appen ansluts till hörapparaterna via trådlös Bluetooth®-teknologi och använder telefonens GPS.

Så använder du Bernafon App för att hitta dina hörapparater

1

Öppna Bernafon App

2

Tryck på hörapparatsymbolen.

3

Tryck på Hitta mina hörapparater.

4

Appen kan be dig att tillåta platsåtkomst.

Du måste tillåta att appen får åtkomst till din position för att hitta dina hörapparater.

5

Ställ in platsåtkomst till "Alltid".

Så hittar du försvunna hörapparater

När du trycker på Hitta mina hörapparater, börjar telefonen söka efter dina hörapparater med hjälp av Bluetooth-teknologi. Den visar en karta över dina omgivningar. På kartan visas dina hörapparater med en symbol i form av en hörapparat.

En grön symbol betyder att hörapparaten är ansluten till din telefon.

En röd symbol betyder att hörapparaten inte längre är ansluten till telefonen.

Om telefonens anslutning till hörapparaterna brutits kan du se datum och tid för när de senast var anslutna.

De två närhetsfälten längst upp på skärmen visar hur nära du befinner dig varje hörapparat.

Gå långsamt mot hörapparaterna så att telefonen kan hålla jämna steg med dig och så att du inte råkar trampa på hörapparaterna.

Vad händer om jag inte kan hitta en borttappad hörapparat?

Beroende på regelverk och omständigheter kan du ibland få nya hörapparater eller få en del av kostnaderna täckta. Oavsett detta är det också en god idé att kontakta ditt försäkringsbolag för att ta reda på vad som gäller om du förlorar dina hörapparater.

Hitta din närmaste hörselklinik