Så laddar du dina laddbara hörapparater

Så laddar du på bästa sätt dina hörapparater med de två olika laddarna från Bernafon.

Om Bernafons laddbara hörapparater

1

Innan du börjar

Se till att ladda hörapparaterna helt innan du använder dem första gången för att säkerställa en lång livstid för batteriet.

2

Dina hörapparater stängs av automatiskt när du sätter dem i laddaren och slås på automatiskt när du tar ut dem ur laddaren.

Din laddare använder värme från laddningsprocessen för att automatiskt torka dina hörapparater medan de laddas.

Om du inte har använt dina hörapparater på länge kan det ta upp till 30 sekunder innan laddningen startar efter att du har placerat dina hörapparater i laddaren.

-- Bläddra för att hitta din laddare --

Black Charger with charging hearing aids on a black background.

Så använder du bordsladdaren

Bernafons bordsladdare för laddbara hörapparater är en smidig och robust laddare som behöver anslutas till en strömkälla för att ladda hörapparaterna.

Vi rekommenderar att du laddar dina hörapparater över natten, så är de redo att användas när du vaknar. Du kan utan problem låta hörapparaterna vara kvar i laddaren även när de är fulladdade.

1

Installera din laddare.

• Anslut laddaren till en strömkälla och håll den ansluten under laddningen
  • Sätt USB-kontakten i strömadaptern
  • Sätt den andra änden av USB-kabeln i kontakten på laddarens baksida
  • Sätt strömadaptern i eluttaget
  • En grön indikator lyser som visar att laddaren är på och redo att användas

Laddning från olika strömkällor
Du behöver inte använda eluttaget - du kan även använda andra strömkällor.

Det gör du genom att ansluta laddarens USB-kabel till ett USB-uttag, exempelvis i din bil eller på din dator.

Se till att strömkällan är kompatibel med USB 2.0 och har en uteffekt på minst 500 mA.

Obs: Vid användning av standard-eluttag, använd alltid den medföljande strömadaptern (5,0V/1A).

2

Ladda dina hörapparater

Placera hörapparaterna i laddningsportarna Se till att hörapparaterna matchar färgindikatorerna för höger och vänster på laddaren. Den röda indikatorn är för höger hörapparat och den blå indikatorn är för vänster hörapparat.

Om hörapparaterna har LED-indikatorer så ska de vara vända åt samma håll som laddarens indikatorer.

Laddningen bör påbörjas omedelbart.

Hörapparaternas LED-indikatorer ska lysa orange under laddningen. Om indikatorerna inte lyser orange kan du ta ut hörapparaterna ur laddaren och sedan sätta tillbaka dem i laddaren.

Obs: Om du inte har använt hörapparaterna under en längre tid kan det ta upp till 30 sekunder innan laddningen startar.

Hörapparaternas LED-indikatorer lyser grönt när de är fulladdade.

Dina hörapparater slås automatiskt på när du tar ut dem ur laddaren.

Låt gärna hörapparaterna vara kvar i laddaren när du inte använder dem.

3

Hur lång tid tar det att ladda hörapparaterna?

Dina hörapparater blir fulladdade på upp till 3,5 timmar, beroende på hur mycket du har använt dem.

Litiumjon-batteriet laddas snabbare i början av laddningen. Efter 30 minuter är batteriet laddat till 25% och efter en timme har batteriet laddat till 50%.

Black portable Charger Plus with charging hearing aids on a black background.

Så använder du den bärbara laddaren Charger Plus

Charger Plus är en bärbar laddare med ett lock som skyddar dina hörapparater. Den har en inbyggd powerbank som gör att du kan ladda dina hörapparater minst tre gånger när du är på språng. Du kan också ladda dina hörapparater medan Charger Plus är ansluten till en strömkälla.

1

Ladda powerbanken i Charger Plus.

Första gången du använder Charger Plus är det viktigt att du laddar det inbyggda powerbank-batteriet fullt. Detta säkerställer att litiumjon-batteriet får en lång livslängd.

För att ladda det inbyggda powerbank-batteriet

• Sätt USB-kontakten i strömadaptern
  • Sätt den andra änden av USB-kabeln i kontakten på laddarens baksida
  • Sätt strömadaptern i eluttaget

Laddaren slås automatiskt på när den ansluts till en strömkälla och börjar då ladda det inbyggda powerbank-batteriet. Detta tar upp till fyra timmar beroende på powerbankens ursprungliga batterinivå. Laddarens batterinivå för powerbanken visas av de små LED-indikatorerna bredvid strömkabeln.

Indikatorer för powerbankens batterinivå:

• Blinkar orange = Laddar powerbank, batteriet är för svagt för att ladda hörapparater
  • En orange LED-indikator lyser med fast sken = Laddar powerbank, låg batterinivå
  • Två orange LED-indikatorer lyser med fast sken = Laddar powerbank, medelhög batterinivå
  • Tre orange LED-indikatorer lyser med fast sken = Laddar powerbank, bra batterinivå
  • Tre gröna LED-indikatorer lyser med fast sken = Powerbank fulladdad

LED-indikatorerna släcks strax efter att powerbankens batteri är fulladdat.

2

Ladda dina hörapparater med Charger Plus .

Placera hörapparaterna i laddningsportarna. Den röda är för din högra hörapparat och den blå är för din vänstra hörapparat. När hörapparaterna är korrekt placerade i laddaren lyser LED-indikatorerna orange när de laddas och grönt när de är fulladdade.

Obs: Om du inte har använt hörapparaterna under en längre tid kan det ta upp till 30 sekunder innan laddningen startar.

Stäng locket för att skydda hörapparaterna.

Laddningstiden varierar beroende på batteriets återstående kapacitet. Det kan också vara olika för olika hörapparater. När batterierna i dina hörapparater är fulladdade avstannar laddningsprocessen automatiskt.

Låt gärna hörapparaterna vara kvar i laddaren när du inte använder dem. Så länge laddaren har ström kommer hörapparaterna att hållas fulladdade.

Obs: Om laddarens inbyggda powerbank-batteri är urladdat och laddaren inte är ansluten till en strömkälla, kommer hörapparaterna att förbli påslagna när de sätts i laddaren, vilket gör att batterierna fortsätter att ladda ur.

Indikatorer för batterinivå i powerbank:

När laddaren kopplas bort från strömkällan visar LED-indikatorerna på laddaren batterinivån i powerbanken.

Du kan när som helst kontrollera batterinivån genom att öppna laddarens lock.

Varje grön LED-indikator indikerar att det finns tillräckligt med ström för en full laddning av två hörapparater.

Om en LED-indikator blinkar orange räcker inte batteriet till full laddning för två hörapparater.

3

Laddning från olika strömkällor.

Du behöver inte använda ett vanligt eluttag för att ladda powerbank-batteriet i Charger Plus. Du kan också använda andra strömkällor.

Det gör du genom att ansluta laddarens USB-kabel till ett USB-uttag, exempelvis i din bil eller på din dator.

Se till att strömkällan är kompatibel med USB 2.0 och har en uteffekt på minst 500 mA.

Obs: När du använder ett vanligt eluttag ska du alltid använda strömadaptern (5,0V/1A), som medföljer Charger Plus.

Skötsel av laddare

• Se alltid till att laddaren är ren och torr före användning
  • Använd en mjuk, torr trasa för att rengöra laddaren. Laddaren får aldrig tvättas eller doppas i vatten eller andra vätskor.
  • Håll laddningsportarna dammfria med en torr trasa. Använd inte vatten eller rengöringsmedel för att rengöra laddningsportarna.
  • Förvara laddaren på en torr plats, exempelvis i sovrummet
  • Se till att förvara laddaren i en miljö med en temperatur på mellan +5°C och +38°C (+41°F och +100°F)