Så du lyssnar du på musik med dina hörapparater

Ta reda på hur du lyssnar på livemusik och streamar ljud till dina hörapparater i högkvalitativt stereoljud via Bluetooth®-teknologi.

Innan du börjar

1

Kompatibilitetsguide

Se vilka iPhones som fungerar med dina hörapparater.

Se vägledningen
2

Instruktionerna för att lyssna på ljud via dina hörapparater beror på vilken enhet du streamar ljudet från och vilken modell av hörapparat du har.

Våra senaste bakom-örat-hörapparater kan streama musik eller ljud direkt från iPhone och iPad, och från Android-telefoner och surfplattor som stöder ASHA (Audio Streaming for Hearing Aids).

För att lyssna på musik från andra enheter, eller med äldre Bernafon hörapparater, måste du använda ett SoundClip-A.

Läs mer om SoundClip-A
3

Program för musikupplevelser

Bernafons hörapparater har ett särskilt program för musik som är speciellt utformat för att säkerställa att du hör musik i högsta möjliga kvalitet. Be din audionom att konfigurera programmet åt dig. Välj sedan programmet Music Experience på hörapparaterna när du vill lyssna på musik - oavsett om du streamar den eller hör den live.

Hitta min närmaste audionom

-- Bläddra nedåt för att hitta dina enheter --

Så här streamar du musik från telefoner och enheter utan SoundClip-A

Enheter som inte behöver använda SoundClip-A inkluderar iPhone, iPad och Android-telefoner och surfplattor som stöder ASHA (Audio Streaming for Hearing Aids).
1

Först måste du parkoppla dina hörapparater med din enhet.

2

När den är parkopplad spelas den musik eller det ljud du spelar upp på enheten automatiskt upp i dina hörapparater.

För att stoppa musiken eller ljudet som spelas i dina hörapparater, stoppa det helt enkelt på din enhet.

Om du vill spela upp musik eller ljud på en annan enhet kan du tillfälligt stänga av Bluetooth® på din enhet eller radera parkopplingen med hörapparaterna.

Hur man parkopplar och raderar parkopplingar mellan hörapparater och andra enheter

Hur man streamar från telefoner och enheter via SoundClip-A

Du måste använda en SoundClip-A för att lyssna på musik eller ljud från äldre hörapparater från Bernafon, och från enheter som datorer och Android-enheter som inte stöder ASHA (Audio Streaming for Hearing Aids).

1

Först måste du parkoppla dina hörapparater med SoundClip-A.

Så här parkopplar du dina hörapparater med SoundClip-A

När parkopplingen är slutförd, se till att SoundClip-A är påslagen.

2

Håll multiknappen intryckt i ca tre sekunder, tills strömindikatorn lyser grönt med fast sken.

3

När SoundClip-A är påslagen och inom räckhåll för din enhet ansluts den automatiskt.

En fast blå statusindikatorlampa bekräftar att den är ansluten till din enhet.

4

När SoundClip-A är ansluten till din enhet kommer den musik eller det ljud du spelar upp på enheten automatiskt att spelas upp i dina hörapparater.

LED-indikatorn lyser orange med fast sken.

5

För att stänga av SoundClip-A när du är klar med streamingen, tryck och håll in multiknappen i cirka sex sekunder, tills LED-indikatorn släcks.

Så här lyssnar du på musik och ljud från en TV-A-adapter

TV-A adapter kan användas för att streama ljud från musikspelare, underhållningssystem och TV-apparater.

Här kan du läsa mer om hur du använder en TV-A-adapter:

Hur man tittar på TV med en TV-A adapter