Så ringer du handsfree-samtal med dina hörapparater

Lär dig hur du använder dina hörapparater för att ringa och ta emot telefonsamtal, där samtalsljudet hörs i dina hörapparater.

Innan du börjar

1

Hur du ringer handsfree-samtal med dina hörapparater beror på vilken enhet du använder och vilken typ av hörapparat du har.

Våra senaste hörapparater kan ringa och ta emot handsfree-samtal direkt när de är parkopplade med din iPhone eller iPad.

För att kunna ringa handsfree-samtal med andra enheter eller med äldre Bernafon hörapparater måste du använda SoundClip-A, som tillfälligt förvandlar dina hörapparater till ett trådlöst stereoheadset.

2

Kompatibilitetsguide

Se vilka iPhones som fungerar med dina hörapparater.

Se vägledningen

Så här ringer du handsfree-samtal med iPhone och iPad

Först måste du parkoppla dina hörapparater med din enhet

Ta emot samtal

För att besvara på ett inkommande samtal till din iPhone eller iPad, tryck kort på knappen på en av dina hörapparater eller acceptera samtalet på din iOS-enhet på vanligt sätt.

Samtalet kopplas automatiskt till dina hörapparater.

Ringa samtal

För att ringa ett samtal använder du helt enkelt din iPhone eller iPad på vanligt sätt. Samtalet kopplas automatiskt till dina hörapparater.

Notera: Handsfree-samtal måste vara aktiverat på din iOS-enhet. Det gör du genom att trippelklicka på PÅ- eller hemknappen. Bläddra ner till Mic input och kontrollera att den är på.

Så här ringer du handsfree-samtal med Android-telefoner och surfplattor med SoundClip-A

Först måste du para ihop SoundClip-A-tillbehöret med dina hörapparater och sedan SoundClip-A med din telefon eller enhet

Så här parkopplar du dina hörapparater med SoundClip-A

När SoundClip-A är påslagen och inom räckhåll för din mobiltelefon, kommer den automatiskt att ansluta till mobiltelefonen.

LED-indikatorn lyser med fast blått sken.

Ta emot samtal

När telefonen ringer hör du en ringindikator (och om möjligt ringsignalen från telefonen) i dina hörapparater.

LED-indikatorn blinkar gult.

Besvara samtal

För att besvara samtal trycker du antingen kort på multiknappen eller besvarar samtalet på din mobiltelefon.

När samtalet är anslutet ändras LED-indikatorn till fast grönt.

Avvisa ett samtal

När telefonen ringer hör du en ringindikator (och om möjligt ringsignalen från telefonen) i dina hörapparater.

LED-indikatorn blinkar gult.

Avsluta ett samtal

För att avsluta ett samtal trycker du antingen kort på multiknappen eller avslutar samtalet via mobiltelefonen.

LED-indikatorn återgår till att lysa med fast blått sken.

Ringa samtal

För att ringa ett samtal använder du bara din mobiltelefon som vanligt. Samtalet kopplas automatiskt till SoundClip-A.

När samtalet är anslutet ändras LED-indikatorn till fast grönt.

Röstuppringning

Tryck två gånger på multiknappen för att aktivera röstuppringning, om det stöds av din telefon.

Stäng av mikrofonen (på dina hörapparater)

Tryck och håll in knappen för volym ned i tre sekunder för att stänga av hörapparaternas mikrofoner.

Ett kort tryck på knappen för att höja eller sänka volymen återställer ljudet i hörapparatens mikrofoner.

Obs för Android-telefoner med ASHA (Audio Streaming for Hearing Aids):

När kompatibla Bernafon hörapparaten parkopplas med en ASHA-kompatibel telefon via appen görs direktstreaming (ASHA) också automatiskt tillgängligt. Det är det rekommenderade sättet att använda ASHA-funktionen.

Använd inte Androids inbyggda Bluetooth®-funktion för att ansluta ASHA.