Så här parkopplar du dina hörapparater med en Android-enhet

Parkoppling med Android smartphones och surfplattor inklusive Samsung, Google Pixel, OnePlus och Huawei gör att du kan streama ljud som telefonsamtal, musik och podcasts, och använda dina hörapparater som trådlösa hörlurar.

Innan du börjar

1

Bernafons hörapparater kan parkopplas direkt med Android-telefoner och -surfplattor, inklusive Huawei, OnePlus, Google Pixel och Samsung. Om du parkopplar direkt kan du använda Bernafon App för att justera ljudet.

Med Bernafons hörapparater kan du också ringa handsfree-samtal och streama musik och ljud till dina hörapparater från Android-enheter. För att kunna göra det direkt måste din Android-enhet ha stöd för ASHA (Audio Streaming for Hearing Aids). Andra Android-enheter kräver en SoundClip-A för att möjliggöra ljudstreaming med dina hörapparater.

2

Kompatibilitetsguide

Se vilka Androidenheter som fungerar med dina hörapparater.

Se vägledningen
3

Hämta Bernafon App

Du behöver Bernafon App för att parkoppla din Android-enhet med dina hörapparater.

Ladda ner Bernafon App
Bernafon App icon for both Apple and Android versions of app.

Så här ansluter du din Android-enhet direkt till dina hörapparater

1

Placera hörapparaterna nära din telefon.

Se till att de ligger inom 20 cm från varandra.

2

Kontrollera att Bluetooth® är aktiverat.

Gå till > Inställningar och aktivera Bluetooth om det behövs.

3

Hämta Bernafon App

Appen söker automatiskt efter dina hörapparater.

Android phone displaying pair with hearing aids start screen.
4

Sätt på dina hörapparater igen.

• För hörapparater med engångsbatterier, stäng batterifacket
  • För laddbara hörapparater, sätt på dem genom att trycka på den nedre knappen på respektive hörapparat i två sekunder
Grey and red sketch of an open battery drawer on a hearing aid on a black background.
Grey and red sketch of a rechargeable hearing aid in a charger.
5

Hitta dina hörapparater

Appen börjar automatiskt söka efter dina hörapparater.

När hörapparaten har identifierats visas namnet på hörapparaten på skärmen.

Hitta dina hörapparater

Android phone screen displaying pairing message when detecting hearing aids.
Android phone screen displaying pairing message for detected hearing aids.
6

Ansluta till din enhet.

Vänta tills Bernafon App ansluter till dina hörapparater. Vid uppmaning, låt enheten parkopplas med dina hörapparater.

När hörapparaterna är anslutna trycker du på Fortsätt.

Android phone screen displaying pairing message when connecting to hearing aids.
Android phone screen displaying pairing success message for hearing aids.

Så här parkopplar du din Android-enhet med dina hörapparater via SoundClip-A

1

Parkoppla först dina hörapparater med din SoundClip-A. Parkoppla sedan SoundClip-A med din Android-enhet.