Varför kan jag inte streama ljud från min iOS-enhet till mina hörapparater?

Hitta lösningar på olika problem med streaming av telefonsamtal, musik eller ljud till dina hörapparater från din iPad, iPhone eller Mac-dator.

Innan du börjar

1
  • Se till att du har den senaste versionen av Bernafon App för bästa prestanda och stabilitet
  • Om du använder mer än en iOS-enhet med dina hörapparater är det viktigt att alla enheter har samma iOS-version installerad och att de använder samma Apple-ID. Detta för att undvika problem med streaming.
2

Kompatibilitetsguide

Se vilka telefoner som är kompatibla med dina hörapparater.

Se vägledningen
3

Ladda ner Bernafon App

Säkerställ att du har den senaste versionen av Bernafon App.

Ladda ner Bernafon App
Bernafon App icon for both Apple and Android versions of app.

Problem med att streama ljud från din iPhone eller iPad till dina hörapparater

1

Ställ in hur samtal och ljud ska dirigeras.

På din iPhone kan du behöva ställa in hur samtal och andra typer av ljud ska dirigeras.

Gå till > Inställningar > Hjälpmedel> Hörapparater > Ljudkoppling.

Välj Samtalsljud för telefonsamtal och Medialjud för alla andra ljud.

Välj hur du vill ta emot ljud från listan med alternativ.

• Välj Alltid hörapparater om du vill att den valda ljudtypen alltid ska dirigeras till dina hörapparater
  • Välj Aldrig hörapparater om du vill att den valda ljudtypen aldrig ska dirigeras till dina hörapparater
  • Välj Automatisk om du vill att iPhone automatiskt ska dirigera den valda ljudtypen
2

Kontrollera att Styr enheter i närheten är aktiverat.

Gå till > Inställningar > Hjälpmedel> Hörapparater > Styr enheter i närheten

Kontrollera att Styr enheter i närheten är aktiverat.

Varför tappar min iPhone eller iPad kontakten med mina hörapparater?

Det kan ske av olika orsaker.

Säkerställ att du har den senaste versionen av Bernafon App.

Om du använder mer än en Apple-enhet med dina hörapparater är det viktigt att alla dina Apple-enheter har samma iOS-version och att de använder samma Apple-ID. Detta för att undvika problem med streaming.

Om du använder mer än en Apple-enhet med dina hörapparater kan du inaktivera Bluetooth® på den enhet du inte använder.

• Gå till > Inställningar > Bluetooth.
  • Stäng av Bluetooth.

Obs: Bluetooth aktiveras automatiskt igen på dina iOS-enheter nästa dag.

Använda flera Apple-enheter med dina hörapparater

Du kan styra och streama ljud till dina hörapparater från mer än en iOS-enhet - exempelvis både en iPhone och en iPad - om dina hörapparater är parkopplade med båda enheterna. Du behöver använda samma Apple-ID på alla dina iOS-enheter.

Växling mellan enheterna bör ske automatiskt när du börjar streama från någon av dina enheter.

Så här växlar du mellan iOS-enheter under streaming till dina hörapparater

När du vill gå från att använda din iPhone till att använda din iPad eller Mac med dina hörapparater, eller vice versa, kan du överföra den aktiva anslutningen genom att helt enkelt börja streama ljud från den enhet du vill använda. Du kan behöva trycka på play ett par gånger.

Problem med att använda flera Apple-enheter

Om du inte kan växla från en enhet till en annan, eller har problem med att växla mellan iOS-enheter, kan följande åtgärder hjälpa.

1

Aktivera Handoff för ljud för att växla mellan enheter.

Se till att funktionen "Handoff för ljud" är aktiverad.

Gå till > Inställningar > Hjälpmedel> Hörapparater > Handoff för ljud.

Kontrollera att Handoff för ljud är aktiverat.

2

Stäng appen förutom på den enhet du vill använda.

Stäng Bernafon App på båda enheterna och se till att den inte körs i bakgrunden på någon av enheterna.

Börja streama ljud på den enhet du vill använda (du kan behöva trycka på play några gånger).

Öppna Bernafon App igen på den enhet du använder.

Varför är bara en hörapparat ansluten under streaming?

Ibland överförs ljudstreaming endast till en hörapparat, eller så verkar en hörapparat vara frånkopplad.

Det kan hända om du har flera iOS-enheter anslutna till dina hörapparater.

Inaktivera Bluetooth på den enhet som du för närvarande inte använder tillsammans med dina hörapparater. Det gör att den enhet du använder kan ta över anslutningen till båda hörapparaterna.

Gå till > Inställningar > Bluetooth.

Stäng av Bluetooth.

Obs: Bluetooth aktiveras automatiskt igen på dina iOS-enheter nästa dag.

Ta bort parkoppling från andra enheter

Om du bara vill använda en enhet med dina hörapparater kan du ta bort parkopplingen från de andra enheterna.

> Så raderar du parkoppling i Apple-enheter