Problem med att ansluta till andra enheter

Hitta lösningar på olika problem som rör anslutning av hörapparaterna till telefoner och andra enheter.

Om du har problem med sammankopplingen, finns det flera saker du kan göra för att underlätta anslutning till dina hörapparater.

Innan du börjar

1

Kompatibilitetsguide

Se vilka telefoner som är kompatibla med dina hörapparater.

Se vägledningen
2

Ladda ner Bernafon App

Du behöver Bernafon App för att parkoppla din Android-enhet med dina hörapparater.

Ladda ner Bernafon App för iOSLadda ner Bernafon App för Android
Bernafon App icon for both Apple and Android versions of app.

Så löser du problem med anslutning

1

Återanslut via Bluetooth®-menyn.

För Android-enheter gäller att om anslutningen till en eller båda hörapparaterna bryts kan du försöka återansluta via Bluetooth-menyn på din enhet.

Gå till > Inställningar > Bluetooth.

Tryck på namnet på dina hörapparater i listan.

2

Stäng av och slå på Bluetooth.

Detta tvingar din telefon eller enhet att återansluta till dina hörapparater, vilket kan förbättra kvaliteten på anslutningen.

3

Starta om dina hörapparater.

När du startar om hörapparaterna försätts de i parkopplingsläge i ca tre minuter, vilket bör tvinga fram en återanslutning.

> Så sätter du på och stänger av dina hörapparater

4

Starta om Bernafon App

Stäng av appen på samma sätt som du normalt stänger av appar på telefonen och öppna den sedan igen.

5

Parkoppla dina hörapparater i Bernafon App.

Med Android-enheter parkopplar du i Bernafon App.

Öppna appen.

Gå till > Hörapparater > Parkoppla nya hörapparater > Ta bort tidigare parkoppling > Parkoppla nu.

Så undviker du problem med anslutning

Du måste tillåta att appen får åtkomst till din position för att hitta dina hörapparater.

1

Parkoppla dina hörapparater med en enhet i taget.

Om dina hörapparater är parkopplade med mer än en enhet kan det orsaka att kopplingen bryts, eftersom hörapparaterna har svårt att veta vilken enhet de ska ansluta till.

• Se till att hörapparaterna är anslutna till endast en mobil enhet i taget (t.ex. antingen din surfplatta eller din telefon)
2

Ta bort onödiga Bluetooth-enheter.

Om andra Bluetooth-enheter är parkopplade med din telefon eller enhet kan det störa anslutningen mellan hörapparaterna och telefonen. Vår rekommendation är att ha så få Bluetooth-enheter som möjligt parkopplade till telefonen.

>Så parkopplar och raderar du parkopplingar mellan hörapparater och andra enheter

3

Säkerställ att du har senaste programuppdateringen i din telefon eller surfplatta.

Programuppdateringar förbättrar kontinuerligt anslutningsmöjligheterna samtidigt som de åtgärdar buggar och problem med telefonens programvara. Kontrollera att din telefon har den senaste programuppdateringen.

Gå till > Inställningar > Programuppdatering.

Om telefonen visar att det finns en tillgänglig uppdatering ska du installera den.

4

Rensa cacheminnet för Bluetooth.

Det förbättrar ofta telefonens möjlighet att ansluta till andra enheter, exempelvis dina hörapparater.

Tillvägagångssättet varierar beroende på telefonmodell.

Gå till Inställningar.

Gå till Appar eller Appar & Notiser.

Välj Dina appar eller Visa systemappar.

Gå till Bluetooth.

Tryck på Forcera stopp och sedan OK.

Tryck på Lagring.

Tryck på Rensa cache.

Öppna appen.

Parkoppla dina hörapparater med din enhet igen.

Så parkopplar och raderar du parkopplingar mellan hörapparater och andra enheter

Information om Android-telefoner med ASHA (Audio Streaming for Hearing Aids):

När Bernafon Alpha parkopplas med en Android med ASHA via appen blir direktstreaming också automatiskt tillgängligt. Det är det rekommenderade sättet att använda ASHA-funktionaliteten.

Använd inte Androids egen Bluetooth® för att ansluta hörapparaterna till enheten.