Varför visar Bernafon App bara en hörapparat?

Läs om varför Bernafon App ibland bara visar en av hörapparaterna och hur du åtgärdar problemet.

Innan du börjar

1

Kompatibilitetsguide

Se vilka telefoner som är kompatibla med dina hörapparater.

Se vägledningen
2

Ladda ner Bernafon App

Säkerställ att du har den senaste versionen av Bernafon App.

Ladda ner Bernafon App för iOSLadda ner Bernafon App för Android
Bernafon App icon for both Apple and Android versions of app.

En av dina hörapparater kan vara frånkopplad

Här finns tips som kan hjälpa dig att återansluta din hörapparat.

1

Slå på och av Bluetooth® på din telefon.

Gå till > Inställningar.

Stäng av och slå på Bluetooth.

2

Kontrollera att båda hörapparaterna är parkopplade med telefonen.

Dina hörapparater kan behöva en firmware-uppdatering

Vad är firmware?

Firmware är en inbyggd programvara som styr minidatorn i varje hörapparat. Ibland behöver firmware uppdateras, eftersom Bernafon kontinuerligt utvecklar och förbättrar den.

Problem med firmware 1.4.0

Vissa personer med Bernafon Alpha firmware 1.4.0 har upplevt att endast en hörapparat visas i appen. Vi har identifierat orsaken och åtgärdat den med en firmware-uppdatering. Vi rekommenderar att du uppdaterar till firmware 1.4.2 genom att kontakta din audionom.

Du kan också uppdatera hörapparatens firmware via Bernafon App.

> Så använder du Bernafon App

Så kontrollerar du firmware i dina hörapparater

Du kan använda Bernafon App för att kontrollera firmware-versionen i dina hörapparater. Om du bara kan se en hörapparat i appen så får du parkoppla dem en i taget var för sig.

Kontrollera först hörapparatens firmware-version som du kan se i appen.

Tryck på Hörapparater i den nedre menyn.

Tryck på Hörapparater inställningar.

Tryck på Hörapparater egenskaper.

Stäng sedan av hörapparaten och stäng appen.

Starta sedan om din andra hörapparat och öppna Bernafon App igen, upprepa stegen ovan.

Alternativt kan du kontakta din audionom om dina hörapparater har olika firmware. De kommer att kunna se det i sin anpassningsprogramvara för utprovning av hörapparater. Om dina hörapparater har olika firmware uppdaterar din audionom båda till den senaste versionen.

Olika versioner av firmware på varje hörapparat

Om din högra och vänstra hörapparat har olika firmware-versioner kan det vara svårt att parkoppla båda hörapparaterna med appen.

Hur kan det vara olika firmware?

Det kan hända om en av dina hörapparater skickats på service, eller om en av hörapparaterna är utbytt. I detta fall uppdateras endast en hörapparat.

Du kanske har olika hörapparat-modeller på varje öra

Om du har olika hörapparat-modeller på varje sida kommer du inte att kunna parkoppla Bernafon App med båda dina hörapparater.

Detta beror på att appen endast kan kopplas till en uppsättning hörapparater, och om höger och vänster är olika modeller så behandlas de som två olika uppsättningar hörapparater.

Du kan ha mer än en iOS-enhet parkopplad till dina hörapparater

Om du har flera iOS-enheter parkopplade till dina hörapparater, t.ex. en iPhone och en iPad, kan det orsaka problem.

Här kan du läsa mer och se hur du löser eventuella problem.

Problem med streaming från iOS-enhet

Du kanske har en CROS-sändare för ensidig dövhet

Om din ena hörapparat är en CROS-sändare snarare än en hörapparat kommer du inte att kunna ansluta den till Bernafon App eftersom CROS-sändare inte har Bluetooth.

CROS-sändare är avsedda för personer med ensidig dövhet. De fungerar som mikrofoner som fångar upp ljudet på den sida du inte hör och överför ljudet till hörapparaten på ditt bättre öra.

Dina hörapparater kan vara programmerade som ensidiga anpassningar

Om du har en binaural anpassning, dvs en höger och en vänster hörapparat, och en av dina hörapparater försvinner eller går sönder, kommer appen fortsätta att söka efter den saknade hörapparaten.

Om du vill fortsätta använda din kvarvarande hörapparat med appen kan du be din audionom att anpassa din hörapparat som en monaural anpassning och sedan parkoppla hörapparaten med appen.

När en andra hörapparat blir tillgänglig igen måste de två hörapparaterna anpassas på nytt som en binaural anpassning. Om det inte sker anpassas dina två hörapparater som monaurala apparater. Det innebär att de behandlas som två separata anpassningar. Eftersom endast en uppsättning hörapparater kan parkopplas med appen kommer det inte att vara möjligt att parkoppla båda hörapparaterna samtidigt.

För att lösa detta kan du be din audionom att programmera de båda hörapparater tillsammans till en binaural anpassning.