Hur du sätter på och stänger av dina hörapparater

Lär dig hur du aktiverar och inaktiverar hörapparater med laddbara batterier eller engångsbatterier.

Innan du börjar

Hur du sätter på och stänger av hörapparaterna beror på vilken typ av batterier hörapparaterna använder.

På den här sidan hittar du instruktioner för:

• Hörapparater med laddbara batterier
  • Hörapparater med engångsbatterier

Hur man sätter på hörapparater som har laddbara batterier

Tryck på den nedre delen av tryckknappen eller den nedre tryckknappen på varje hörapparat i två sekunder, tills hörapparatens LED-indikator lyser grönt.

Efter laddning slås hörapparaterna automatiskt på när du tar ur dem från laddaren.

Hörapparaterna är aktiva när du hör två pipande ljud.

Hur man stänger av hörapparater som har laddbara batterier

Tryck på den nedre delen av tryckknappen eller den nedre tryckknappen på varje hörapparat i tre sekunder.

Hörapparaterna kommer att spela fyra fallande toner för att indikera att de stängs av.

Notera: Laddbara hörapparater stängs automatiskt av när du sätter dem i en laddare.

Hur man sätter på hörapparater som har engångsbatterier

Se till att ett batteri är korrekt isatt i varje batterifack.

Stäng batterifacket för att sätta på varje hörapparat.

Hur man stänger av hörapparater som har engångsbatterier

Öppna batterifacket för att stänga av hörapparaterna och låt den vara öppen när de inte används.